5 jaar geleden zegde ik rond deze tijd mijn baan op en sprong in het diepe. Ik werd zelfstandige. Geen idee of mij dit zou lukken, maar ik had er vertrouwen in. Nu 5 jaar later kijk ik met een goed gevoel terug. Ik ben in 5 jaar gegroeid in kennis en ervaring en heb ontdekt wat ik leuk vind om te doen. Of ik dit had bereikt als ik in loondienst was gebleven weet ik niet. Ik denk zelf van niet.

Ik heb net even mijn blogs van de afgelopen jaren doorgelezen en zie dat ik met regelmat bezig ben geweest met eventuele groei van mijn onderneming zonder hier verder daadwerkelijk vorm aan te geven. Opnieuw loop ik weer met deze gedachten rond. 5 jaar is een mooie periode om te evalueren en vooruit te kijken naar mogelijkheden en kansen.

Toen ik 5 jaar geleden startte had ik niet het idee dat ik mij zou specialiseren in Afas software. Dit gebeurde spontaan. Ik had kennis van Afas en was vanuit mijn laatste werkgever intensief betrokken met de inrichting en implementatie van Afas. Het staat op je CV en gaat vanzelf zijn werk doen. Zo ben ik tegenwoordig betrokken bij implementatie- en optimalisatietrajecten van Afas software. De ene keer als ondersteuning de andere keer als projectcoƶrdinator of als adviseur. Ondertussen heb ik ook kennis van al de ERP onderdelen.

Op dit moment zijn er weer organisaties die het besluit hebben genomen om per 1 januari van start te gaan met de software van Afas. Iedereen start in augustus met vol enthousiasme aan het implementatietraject. Echter bestaat de kans dat het enthousiasme na een aantal weken afneemt. Men loopt tegen inrichtingsvragen aan en weet niet wat hier mee te doen.

Geen of onvoldoende kennis van wat het nieuwe systeem kan en hoe het nieuwe systeem met huidige processen omgaat is hier een oorzaak van. Deze kennis is van groot belang om de implementatie tot een succes te maken. Huur hiervoor een specialist in die naast de kennis van Afas ook kennis heeft van processen binnen een organisatie. De kosten hiervoor worden na de implementatie dubbel terugverdient.

Per september heb ik weer ruimte om nieuwe trajecten op te pakken. Heeft u interesse neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik ga graag met u in gesprek.

Goes, 24-06-2020