De fundering.

Maart jl. schreef ik mijn laatste blog. Hierin gaf ik aan dat ik bezig ben met de vraag hoe ik mijn onderneming verder vorm wil geven. Na een aantal intensieve sessies met Maurice van den Hemel van All-Insure ben ik er nu wel uit. Niet dat het verhaal nu af is maar de fundering is gelegd. Deze is goed en ik heb er een goed gevoel bij en dat is toch wel het belangrijkste van al. Energie krijgen van hetgeen wat je doet en wilt gaan doen. Het was een leuk traject met daarin aantal verrassende ontdekkingen. Ook zie je dat, gedurende zo een traject, sommige dingen ongemerkt op je pad komen.

Tijdens de eerste sessie hebben we stilgestaan bij de kernwaarden, de drijfveren en de “Why” van de onderneming. Ik kan u vertellen dat dit een intensieve sessie was. Niets is zo moeilijk als de “Why” van de onderneming te beschrijven. Waarom doe je dit en wat is de meerwaarde voor de onderneming die met jou zaken doet. Wat kun je werkelijk voor hen betekenen.

In de tweede sessie hebben we tijdens een wandeling gecheckt of hetgeen we in sessie 1 hadden vastgesteld klopte. Hier kwam ik tot een verrassende ontdekking. Het geconstateerde in sessie 1 werd in sessie 2 niet bevestigd maar opende wel een andere deur. Ik wil bedrijven/organisaties niet helpen op een deelgebied van administratieve automatisering, maar ik wil door middel van een integrale benadering een totaalconcept leveren om de onderneming/organisatie op een hoger niveau te brengen. Dit was voor mij ook een eyeopener maar wel een die al jarenlang onderhuids aanwezig was maar nu pas in deze fase boven water kwam.

Tijdens de laatste sessie hebben we een schets gemaakt van de keuze voor de invulling van mijn bedrijf voor de komende jaren. Welke beslissingen moeten genomen worden het komende jaar en voor het komende kwartaal? Het totaal resulteert in een plan voor de toekomst van de onderneming op 2 A4-tjes.

Nu de fundering ligt kan ik gaan bouwen. Ik heb drie kwartaalopdrachten meegekregen om aan te werken. Het begin is er en ik ben ervan overtuigd dat de groei kan starten want alles begint met een goede basis. Zoals afgesproken ik hou je op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Heinkenszand, 17-06-2017

Rudie Grim.