Tijdens mijn vorige blog was ik in de weer met twee opdrachten die mij 40 declarabele uren per week opleverden. Nu, beide projecten zijn gelijktijdig geëindigd, zit thuis en ben ik druk op zoek naar een nieuwe opdracht. Op de bank zitten noemt men dat. Nou met het op de bank zitten valt het wel mee, ik ben druk met het zoeken naar een nieuwe opdracht.

Ook laat ik mij gedachten gaan hoe ik verder wil met mijn onderneming. Ga ik blijven doen wat ik nu doe of ga innoveren en mijn ideeën verder uitwerken en vormgeven. Ik neig naar het laatste, maar ik moet toch ook weer aan de slag om mijn ideeën in de toekomst te kunnen financieren.

Het is in deze periode zoeken naar de balans. Op het ene moment ben je druk met je opdrachten en het andere moment ben je druk met het uitbouwen van je netwerk, het nabellen van recruiters, bestuderen en testen van de AFAS-software en vormen van plannen voor de toekomst. Ik heb het eigenlijk nog drukker dan wanneer ik op een opdracht zit.

Deze week heb ik een afspraak met Maurice van den Hemel (mijn adviseur) gemaakt om te gaan bekijken hoe ik BoostXXL verder kan laten groeien en ben ik vorige week bij AFAS geweest voor een masterclass Financieel Management door Piet Mars (oprichter AFAS). Tijdens deze sessie ben ik weer een stap verder gekomen in mijn zoektocht naar hoe ik mijn onderneming verder vorm wil geven. De contouren beginnen zichtbaar te worden. Zoals afgesproken zal ik jullie regelmatig op de hoogte houden van de voortgang.

Net nu ik de laatste hand leg aan deze blog krijg ik het bericht dat ik voor vier dagen per week aan de slag kan als Financieel Projectmanager AFAS. Ik heb er zin in want op de bank zitten is eigenlijk niets voor mij.

Heinkenszand, 08-03-2017.